pondělí 3. prosince 2018

Vánoční dárky se zvířecí tématikou

Sháníte vánoční dárky, ale nechcete kupovat jen dárky pro dárky, ale chcete svými penězi zároveň přispět na nějaký pěkný projekt?

Mám pro vás tipy na dárky, které potěší především milovníky přírody a zvířat všeho druhu. Jde o eshopy organizací, které se zabývají monitoringem a ochranou živočichů, takže jestli jste naladěni na podobnou notu jako já, jistě vyberete něco pěkného, čím obdarujete své blízké.

Šelmy.cz
Pokud milujete vlky, rysy a ostatní lesní zvířata, budete se cítit jako v ráji :)

zdroj obrázku obchod.selmy.cz

Směs pro les
Hnutí duha spustilo před pár dny nový eshop a v něm najdete krásnou sadu malovaných výukových karet. Výtěžek jde na kampaň Zachraňme lesy a vy se pomocí těchto karet seznámíte s tím, co les potřebuje a co mu naopak škodí. Zábava pro děti, ale určitě i poučná záležitost pro dospělé.

ČSO
Česká společnost ornitologická dlouhodobě monitoruje výskyt ptáků na našem území, jelikož těchto tvorů ubývá. Opravdu luxusním dárkem je ptačí budka nebo krmítko s kamerou, prodávají zde i nálepky na sklo proti nárazu ptáků, v sekci novinky převládá sýček, kterému se ČSO intenzivně věnuje a který patří v České republice k velmi ohroženým druhům.

zdroj obrázku http://new.birdlife.cz/sycek/

Filmy a knihy od Arolla Film
Nakonec ještě tip na krásné publikace či DVD od slovenských ochránců divoké přírody. O jejich filmech už jsem psala, jednu z knih mám připravenou pro kamaráda "od Ježíška" a je vážně moc pěkná :) Vtipně minimalistickým dárkem je USB disk, na kterém jsou nahrané tři filmy z jejich produkce.

Přeji všem krásný adventní čas :)

1 komentář: