neděle 17. ledna 2016

Terapie ovcí, kozou nebo slepicí

Většina z nás asi zná canisterapii a felinoterapii, v té první figurují pejskové, v té druhé jmenované zase kočky. Ale existuje už i terapie, kdy za vámi přiskotačí celá skupinka takzvaných hospodářských zvířat. Píšu takzvaných, protože je jen na nás, kde uděláme čáru, že někoho sníme, a kde si ho naopak vyvolíme za domácího mazlíčka.
Edgar's Mission Farm Sanctuary je takový útulek pro zachráněná zvířata. Můžete zde potkat kozy, ovečky, krávy, prasátka, slepice, kohouty, králíky a jiné druhy zvířat. Každé zvíře má svůj příběh, ale na farmě najde klid a možnost si žít, jak je pro něj přirozené.
Tahle pohádková farma zvířat pravidelně navštěvuje sanatoria a domovy důchodců, kam přivádí některé společenské druhy zvířátek, aby zde strávily chvíli s místními obyvateli. Ovečka Timmy se nechá krmit od seniorů a brzy se stává oblíbencem celého domova. Je naučená chodit na vodítku a stejně tak koza Miss Chief. Doprovází je slepice Ginger Chicken. Všichni tři tak na chvíli rozzáří den několika lidem odměnou za něco dobrého na zub.









Všechny fotky jsou převzaté z webu http://www.edgarsmission.org.au

Edgar's Mission se nachází v Austrálii, ale podobný projekt už vzniká i u nás v Čechách. Jmenuje se Farma Naděje a bude to azyl pro tzv. hospodářská zvířata po vzoru zahraničních Farm Sanctuary. Zatím mají architektonickou studii na výstavbu areálu a prý za dva roky by už mohla být farma v plném provozu. Projekt se nachází ve vesnici Dobrovítov v okrese Kutná Hora.
No nevím, jak vy, ale já si teď jdu dát terapii králíkem, Bobina se nechá hladit celé hodiny :)

Žádné komentáře:

Okomentovat