neděle 12. října 2014

Xavier Dolan

Xavier Dolan je teprve 25 letý režisér/scénárista/herec a nedokážu to říct jinak, než že jeho filmy prostě zbožňuju. Dolanovy filmy jsou plné barev, pomalých záběrů, vyřčených i zatajovaných emocí a úžasné hudby. Jako první jsem viděla „Imaginární lásky“(2010) a soundtrack z tohoto filmu jsem poslouchala ještě hodně dlouho.



Včera jsem čistě náhodou narazila na jeho další film „Zabil jsem svou matku“(2009), zase láska na první pohled :) Název je vlastně trefný, ale zároveň nečekejte žádnou krev a detektivku. Znovu jde „jenom“ o lidské emoce a vášně. Ty v tomto filmu více než přetékají.



Emoce a vášně si užijete i ve třetím filmu „Laurence Anyways“, kde je hlavním tématem transsexualita a jak se s ní vyrovnávají hlavní hrdinové. Žena, která "přichází" o svého muže, a muž, který se mění v ženu. 168 minut filmu a ani sekunda nepřišla nazmar :)



Na co bych ještě upozornila jsou kostýmy, které se ve filmech objevují, často jsou to hodně extravagantní módní kreace, někdy zasazené do absurdních míst a ještě bizarnějších situací. Inspirující.




Žádné komentáře:

Okomentovat