čtvrtek 29. října 2015

Recyklace tašky aneb Le Voyage dans la Lune

Tašku se skvělým potiskem na téma filmu Cesta na Měsíc (Le Voyage dans la Lune) jsem si přivezla z Letní filmové školy v Uherském Hradišti. Jenže, jak už to tak u těchto "reklamních" tašek bývá, jsou z hodně fórového materiálu, moc toho nevydrží a i moje taška vypadala za pár týdnů dost použitě.
Naštěstí potisk pana Měsíce, který dostal ze Země zásilku festivalové zmrzliny, byl jako nový, proto jsem se rozhodla, že si ušiju tašku novou a obrázek tak dostane další využití.

A tak dostal pan Měsíc novou tašku. Když už jsem se dala do šití, vybrala jsem si fakt pevné antracitové plátno, udělala jsem i podšívku se zipem a velikostně jsem ji navrhla tak, aby se mi do ní vešel i nákup, který se po cestě domů v tašce neočekávaně ocitne :)



Francouzský film z roku 1902 o tom, jak si lidé představovali svoji první cestu na Měsíc, si můžete pustit online:


6 komentářů:

  1. Teda :), mnohem lepší, upcyklace jak má být :).

    OdpovědětVymazat
  2. film mám hodně ráda a taška je výborná fakt!

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsem si nechával vyrábět reklamní tašky pro náš eshop a zkoušeli jsme vytvořit podobný design. Na to,že ty jsi tašku dělala v domácích podmínkách musím říct, že se ti vážně povedla, jen tak dál ! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj super díky za inspiraci. Dneska už se dá zrecyklovat pro další použití snad úplně vše od plastů až po oblečeni. Jinak tohle sice není recyklace ale taky se tím šetří příroda, jedná se o tašky z bio materiálu které se dají kompostovat. A můžete si na ně natisknout třeba nějaký logo.

    OdpovědětVymazat