Tohle je velká dobrota! Jedlé kaštany můžete koupit na trhu nebo občas i v supermarketu, pokud máte rádi dobrodružství, můžete si je zkusit nasbírat v přírodě. V záložce dejte ořechy a vyberte kaštan jedlý. Není jich tolik, ale třeba budete mít štěstí na dobrou úrodu. Sklizeň začíná v polovině října.
Jak kaštany připravit?
Kaštany pečeme ve slupce, ideálně v troubě, přijde mi to nejpraktičtější. Z vypouklejší strany je nařízneme do kříže cca 4 mm hluboko. Pečeme na 200°C po dobu 10-15 minut. Po mírném zchladnutí je co nejrychleji oloupeme, pokusíme se sundat, jak tvrdou tak tu přilnavou vrstvu. Je to trochu výzva, ale stojí to za to!
Miluju pečené kaštany a miluju tu vůni, když se pečou :-)
OdpovědětVymazatNaprostý souhlas :)
OdpovědětVymazat