neděle 7. května 2017

Spodní kalhotky lemované pruženkou

Po delší době jsem byla v prodejně látek a byla jsem úplně v údivu, kolik krásných vzorovaných úpletů je na trhu. Zkouším teď šít různé varianty kalhotek, a tak jsem si rovnou koupila novou látku se zvířátky.
Na dvoje kalhotky velikosti M vám bude stačit 30 cm úpletu šířky 110 cm (+ cca 2 metry pruženky). Střih jsem si tentokrát trochu poupravila, kalhotky jsem udělala méně vykrojené a i směrem nahoru jsem malinko přidala.



 
Nově jsem si koupila lemovací pruženku, která už je ohnutá tak, že do ní stačí vložit látku a prošít. Já jsem i tak zvolila postup přišívání nadvakrát. Nejdřív jsem látku přišila dovnitř rozevřené pruženky, potom jsem vše prošila ještě jednou z lícu.



Kdybych měla stroj, který zvládá pružný steh s dvojjehlou, byl by výsledek profesionální, já se ale musela spokojit s entlem (cik-cak stehem). Pokud budete používat tento typ přeložené pruženky, při stříhání nemusíte řešit přídavky, protože okraj látky se už neohýbá. Výsledek mě potěšil, z tak krásné látky se šije samo :)


2 komentáře:

  1. Pěkné, na kolik vyjde jeden kousek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, cena materiálu je dost proměnlivá, od 50 Kč do cca 100 Kč, potištěný úplet je dražší a taky ty pružné lemovky jsou různě drahé, ale pořád mi to přijde levnější než kupované kalhotky :)

      Vymazat