pondělí 17. dubna 2017

Filmy o plýtvání potravinami

Jestli vás zajímá téma plýtvání potravinami, mám pro vás tipy na filmy, které jsem v poslední době viděla. To přímo souvisí i s fenoménem dumpster divingu, o kterém se možná časem rozepíšu. Dumpster diving ale není pro každého, kdežto na filmy o tom, co se děje s odpadky ze supermarketů a restaurací, se může podívat každý.

Nejvíc mě k tomuto tématu zaujala trojice dokumentárních pořadů stanice BBC Hugh's war on waste. Občas si říkám, že je škoda, že takové filmy nevznikají i u nás, na druhou stranu jestli umíte anglicky, můžete si dokumenty pustit, ona ta situace v České republice není o tolik odlišná. Dokumenty se nevěnují jen potravinám, ale také recyklaci a vyhazování oblečení.

Zdroj obrázku bbci.co.uk

O dumpster divingu je celý film Just eat it. Pár lidí se rozhodne nějaký čas žít jen z toho, co najde v popelnicích. Před začátkem experimentu mají obavy, že budou trpět hlady, všechno dopadne ale trochu jinak ;)
Zdroj obrázku www.foodwastemovie.com


Z popelnice do lednice (Taste the Waste) je už trochu starší dokument, ale více méně stále aktuální. Je to takový vstupní film – úvod do problematiky. Také doporučuji :)

Žádné komentáře:

Okomentovat