pondělí 17. srpna 2015

Móda do deště

V červenci, když jsem se chystala na filmový festival, mě napadlo, že bych si mohla pořídit nějakou epesní* pláštěnku. Tak jsem se trochu porozhlédla po českém internetu a narazila na docela pěkné kousky, které bych vám ráda představila.
Hned několik různých slušivých pláštěnek má v nabídce česká značka Laary Faary. Mě nejvíc zaujala tato muchomůrková, ale nejste-li na módní výstřelky, určitě si taky vyberete. Na http://www.laaryfaary.cz/plastenky/ je v nabídce šest barevných kombinací.
zdroj obrázku http://www.laaryfaary.cz/
Další pláštěnka, která mi padla do oka, byla bílá s růžovými plameňáky. Možná mám trochu zvrhlý vkus, ale prostě když venku prší, je potřeba to vyvážit něčím veselým, ne? Fešná plameňáková je od značky Only.
zdroj obrázku http://only.glami.cz
Plameňáci mě dostali k další trochu výstřední verzi modré pláštěnky s bílými puntíky značky Kling. Ale proč ne, že?
zdroj obrázku zoot.cz
Dál vedla moje cesta na vám jistě známý prodejní portál Fler.cz, kde jsem objevila slečnu jménem Anna Škrétová, která má odšito už pěkných pár desítek veselých a originálních pláštěnek. Zde odkaz na její osobní stránku.
zdroj obrázku http://www.fler.cz/anna-skretova
Na Fleru jsem se ještě zastavila u paní s přezdívkou Shipkul a hodně mě zaujala tato růžová pláštěnka (kapuca vypodložená fleecem) od prodejkyně Caoba.
zdroj obrázku http://www.fler.cz/caoba
A poslední "poctivá" česká pláštěnka je od dvojice jménem Chanka, která má ale momentálně eshop nedostupný.
Pokud bych byla Červená Karkulka a maminka by mě poslala přes les za babičkou do končin, kde zrovna vrcholí sezóna monzunů, určitě bych si s sebou přibalila tenhle slušivý červený pláštík. Je značky Rains a k tomu netřeba nic dalšího dodávat ;)
zdroj obrázku http://www.laluce.cz
Nakonec trocha extravagance, protože při svém pátrání jsem soustavně narážela na stránku pvcplastenky.cz, na které najdete tolik bizarností, že vás tímto varuji před neuvážením kliknutím na odkaz vedoucí do ráje všech PVC fetišistů ;) Najdou se tam ale i originální kousky, které jsou součástí módní kolekce :)
zdroj obrázku http://www.pvcplastenky.cz/fotogalerie/
No a jaký pršiplášť jsem si nakonec pořídila já? Žádný, pláštěnková rešerše mě totiž vytížila natolik, že už mi na samotný nákup nezbyl čas a musela jsem se spokojit s reklamní mikrotenovou verzí, kterou návštěvníkům rozdávali zdarma na festivalu.

*Slovník v textovém editoru mi slovo epesní podtrhnul červeně, tímto mu vzkazuji, že toto slovo znamená „výborný, skvělý, znamenitý“, v mém případě „šikézní a slušivý“ ;)

2 komentáře: