pátek 10. dubna 2015

V břiše jako v pokojíčku

Od té doby, co z etických a zdravotních důvodů ze svého jídelníčku vyřazuji maso, si dokážu navodit stav mírné euforie pouhou návštěvou vegetariánské či veganské restaurace. Mám pak takový ten dobrý pocit, že se můžu podívat Bobině do očí, aniž by mě trýznilo svědomí, že jsem snědla jednoho z jejích potenciálních kámošů ;)
Z klasických českých jídel mívám v břiše jako po bitvě, kdežto po návštěvě veganské restaurace mám v žaludku jako v pokojíčku. A poslední roky mám na tyhle podniky docela štěstí. Můj nejoblíbenější je Beas Dhaba, který má v Praze několik poboček.
zdroj obrázku http://fresh.iprima.cz
Další variantou je Loving Hut, která je dokonce veganská, obě dvě mají systém naber si jídlo/my ti to zvážíme/zaplatíš za hmotnost, což je občas trochu ošemetné, protože můj hlad úspěšně ignoruje hlas mé peněženky :)

Jeden čas jsem v rámci pauzy na oběd navštěvovala Zelenou kuchyni na Albertově, byla jsem i v Góvindě na Smíchově a Lehké Hlavě (ta je unikátní především originálním interiérem). A málem bych zapomněla na jídelnu Bhojan na Strossmayerově náměstí. Zelenina nekouše! :)
interiér Lehké hlavy, zdroj: www.kukatko.cz


4 komentáře:

  1. Mně maso dělá napoak dobře. Já jsem takový typ člověka, kterému většina hodně zdravých jídel nechutná, takže mám tak trochu smůlu. Obdivuju tě, že zvládáš nejíst maso. :)
    http://slawarehouse.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nezvládám to na 100%, ale i tak je to pokrok :)

      Vymazat
  2. Byla jsem masožravec a tatarák bylo moje nejoblíbenější ídlo, ale aby kvůli mně umírali jiné živočichové? Něco se mi obrátilo v hlavě a já přešla rovnou na veganskou stravu, nelituju, nikdy mi není těžko, je to balzám na tělo i duši. Je to moje největší závislost a veganské a raw restaurace jsou pro mě něco jako nebe. Miluj Loving Hut do Dhaby taky chodím a z cukráren můžu doporučit Sweet secret of raw. Znám Plevel, slyšela jsem o Momentu, Puro, Loveg a spoustě dalších, kam se chystám. Každý z nás by se měl zamyslet nad etickou a ekologickou stránkou věci, navíc, když prospívá našemu tělu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za další tipy na mlsání a obědvání, mám ještě co objevovat :)

      Vymazat