středa 2. září 2015

Nový domov coming soon

Už asi měsíc mám klíče od nového bydlení, ale vyskytlo se zatím tolik komplikací a já musela řešit tolik nových událostí, že si říkám, jestli všechny ty zkušenosti, které jsem v poslední době nabrala, zvládnu v tomhle životě ještě vůbec upotřebit ;)

Teď trochu přeháním, ale věc se má tak, že v bytě byla odpojená elektřina, což mi bylo oznámeno, až když jsem si tam poprvé nakráčela s batohem plným věcí. Ale večer při svíčkách byl romantický, to musím uznat :)

Bláhově jsem si myslela, že zavolám na nějaké kouzelné telefonní číslo, tam otočí pákou a já budu zase svítit. Chyba lávky, chtělo to revizi s kulatým razítkem, několik formulářů, vybrat si ten správný tarif odběru energie a pak už se „jen“ domluvit s technikem, kdy že mi jako přiveze ten elektroměr a vše mi zprovozní. Celá záležitost trvala tři týdny.


Dokud jsem neměla elektřinu, nemohla jsem odhalit na jiné "kostlivce ve skříni". Třeba to, že mi nehřeje bojler, takže už svítím, ale zatím se myji jen studenou vodou, je fajn, že je léto, co vám budu povídat ;)

Další věcí je nákup a sestavení nábytku, kde mě ve štychu nechala pro změnu známá švédská firma ;) Nevím, jak to dělají, že se jim daří dát do balení nábytku skoro všechny součástky, ale u knihovny chybí speciální matička, což by snad mohla vyřešit jedna návštěva reklamačního oddělení.

Do toho všeho se mi porouchal počítač, který byl v servisu tři týdny (tři týdny se staly nejspíš mojí novou konstantou potřebnou k vyřešení nějakého problému :))

Tento týden budu mít možná zavedený internet, zavolám specialistovi na elektrické ohřívače vody, aby se podíval, co chybí tomu mému (snad mu toho nechybí moc) a pak už třeba začnu řešit takové ty příjemnější a kreativnější věci jako látku na závěsy nebo barvu koberce, na který se posléze vyvalím a budu si slastně užívat veškerého fungujícího vesmíru. Požitek bude snad trvalejší než třítýdenní konstanta ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat