úterý 14. října 2014

Maková panenka je ready

V srpnu jsem si ušila dlouhou červenou sukni, která měla být součástí outfitu "maková panenka". Úplet na triko jsem si kupovala přes internet a měl být malinko víc do žluta, prostě jsem chtěla takovou svěže hráškovou zelenou, tahle zelená má spíš modrý podtón (monitor barvy zkresluje), ale i tak jsem spokojená :)


Triko jsem šila podle stejného střihu, jako je tohle pruhované. Možná se vám to taky stává, že si něco ušijete a nějak se v tom necítíte, ale čím víc to nosíte, tím víc vám to padne, až se to stane oblíbeným kouskem oblečení. Takhle se vyvíjel můj vztah k tomuto tričku a vlastně k celému střihu, protože střih nemá oddělené rukávy, ale po čase jsem zjistila, že je to hrozně příjemné.



Plus když si koupíte bavlněný úplet s větší gramáží, cítíte se jako v peřince :) Taky jste si všimli, jak jsou bavlněná trika v běžných módních řetězcích téměř všechna průhledná? Eventuálně je bavlna alespoň z čísti nahrazována syntetickými vlákny. Obchodníci se snaží ušetřit, kde se dá. Proti tomu je takové doma ušité triko nesrovnatelně příjemnější.

PS: Když se tak dívám na svoje vlasy na fotce, kadeřnice by mi neuškodila ;)
PPS: Ty varhánky kolem výstřihu jsou z důvodu mírného napnutí lemu při šití, nošením se to srovná ;)



4 komentáře:

  1. Ahoj Marinko, narazila jsem na tvůj blog dnes večer a moc se mi tu líbí. Zajímavé články a je vidět, že tomu rozumíš. Já jsem na šití tele, ale chci ta časem změnit. Určitě se nechám inspirovat, děkuji a hezký zbytek dne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malinko tomu rozumím, ale pořád se učím něco nového :) jsem ráda, že jsem Tě inspirovala :)

      Vymazat
  2. Tričko se mi moc líbí :). Tento střih mám taky ráda :).

    OdpovědětVymazat